Op 1 mei 2005 werd een asset deal gesloten tussen MAN Truck & Bus en de familie Braem. Hierdoor werd de firma overgelaten aan Braem en kwam het terug in familiale handen terecht. De familie Braem heeft sinds de overname tot nu een reeks investeringen gedaan.

Als eerste werd het atelier voorzien van 24 licht doorlatende poorten die de werkplaats een ruimer gevoel geven, het gevolg hiervan was dat er minder kunstlicht gebruikt moet worden. Dit zorgde op zijn beurt voor energiebesparing. De lichtdoorlatende poorten zorgen bovendien ook voor een aangenamere sfeer om in te werken, de mechaniekers voelen zich niet langer opgesloten achter de grijze poorten. Daarnaast zien de werknemers ook alle bewegingen rond de vestiging, dit is zeker een voordeel op het gebied van veiligheid.

Ten tweede werd de afzuiginstallatie volledig voorzien van nieuwe slangen die niet stuk gaan wanneer er over gereden wordt. Vervolgens werd er ook een veegmachine aangekocht die bijdraagt tot een nette werkplaats waar de klant in volle vertrouwen zijn vrachtwagen kan achterlaten.

De grootste investering is gebeurd tussen midden en eind 2008, met een laatste afwerkingfase begin 2009. In de vestiging Torhout werd het gedeelte waar de kantoren zich bevinden van boven tot beneden volledig vernieuwd. Dit heeft gezorgd voor een aangenamere werksfeer voor de werknemers van de dienst administratie en van de dienst verkoop. In het vernieuwde gedeelte werd een ruime inkomhal voorzien. Deze inkomhal werd verdeeld in twee verschillende plaatsen, dit zijn het afhaalpunt voor onderdelen en de receptie. Het afhaalpunt voor onderdelen wordt afgescheiden van de receptie door een elektrische schuifdeur. Op het einde van de inkomhal vinden we dan de receptie, hier worden de klanten ontvangen die hun vrachtwagen binnenbrengen voor onderhoud of herstellingen. De inkom is uitgerust met een tafeltje en twee ruime zitbanken waar de klanten in alle rust kunnen wachten. Daarnaast beschikken wij over een volledige nieuwe wachtruimte voor de chauffeurs. Deze is uitgerust met een drankautomaat, kabeltelevisie en een afzonderlijk toilet. Door middel van een automatische schuifdeur kunnen de klanten vanuit de inkom rechtstreeks naar de werkplaats.

Vanuit de inkom kan men door middel van een ruime gang naar een moderne ontvangstruimte. Deze ruimte is voorzien van een keuken met kabeltelevisie en het nodige zitcomfort. Hier kan aan de klanten een drankje aangeboden worden. Ook kan het personeel hier in alle rust hun middagmaal nuttigen, dit werkt dan weer bevorderend voor de samenwerking.

Hier vindt u ook een speciale ruimte die voorzien is voor het bewaren van de ijkingdocumenten van de tachograaf en snelheidsbegrenzer. De documenten kunnen hier ingevuld en bewaard worden.

Vervolgens is de ruimte ook voorzien van twee kantoren voor de handelsvertegenwoordigers. Deze kantoren zijn uitgerust met een flatscreen die opgehangen werd aan de muur. Hierdoor kunnen de vertegenwoordigers de klanten de kans geven om mee te volgen bij het opmaken van een prijsofferte, of bij het samenstellen van hun eigen vrachtwagen.

Op het einde van de gang is er een vergaderzaal, deze is voorzien van alle mogelijke computeraansluitingen en een flatscreen voor projectie van Power Point voorstellingen en dergelijke. De twee laatste kantoren zijn die van de boekhouding en van de interne administratie en facturatie.

Als laatste zijn er beneden nog de toiletten, de mannen- en vrouwen toiletten zijn van elkaar afgescheiden en hebben elk de nodige voorzieningen.

Zoals eerder vermeld werd ook de bovenverdieping onder handen genomen. Daar vinden we nu het kantoor van de directeur. Deze geeft uitzicht op de werkplaats en is ook verbonden met de garage. Hierdoor is de drempel tussen de mechaniekers en de directie voor een groot deel weggevallen. Naast het kantoor van de directie vinden we een klein kantoor terug waar inspecteurs van MAN of anderen in alle rust kunnen werken.

De vestiging wordt in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld door een warmtepomp die zijn warmte en koelte haalt uit boorputten tot op 140 m gaan. Verder worden de kantoren van frisse lucht voorzien door een modern afzuigsysteem die de warmte of koude uit de onttrokken lucht haalt en die dan terug toevoegt aan de frisse lucht die in de kantoren wordt geblazen. Op die manier gaat geen warmte of koude verloren en wordt er een bijdrage geleverd aan het milieu.

Verder is de garage ook uitgerust met een richtbank en zijn wij bijna de enige in West-Vlaanderen die chassis mogen rechten.

De laatste grote investering was de overname van de garage MAN Spillier te Brugge met naamswijziging in januari 2009 naar MAN Brugge nv. Deze moderne en recente garage werd in 2008 overgenomen door MAN West-Vlaanderen nv. De twee vestigingen samen verzekeren voor de klanten een uitstekende service en een goede uitvalsbasis.

Wij beschikken over een volledig en modern uitgerust depannagevoertuig dat dag en nacht paraat staat voor een goede klantenservice. 7 mechaniekers zijn vrijwillig opgenomen in deze 24u dienst die ter beschikking staat van klanten in binnen- en buitenland.

MAN West-Vlaanderen heeft een gemotiveerd team van 13 mechaniekers, 2 magazijniers, 2 receptionisten, 3 verkopers, 4 administratief bedienden en 1 directeur.

Wij doen alles wat we kunnen om door MAN West-Vlaanderen een nieuwe wind te laten waaien en er een modern en toonaangevend bedrijf van te maken. We willen dat de klanten zich thuis voelen in onze onderneming.

Een bekroning met de titel van best dealer 2009 was een grote motivatie voor de werknemers om door te gaan en een mooie beloning voor de familie Braem voor hun steun en inzet voor MAN West-Vlaanderen.

MAN West-Vlaanderen is een bedrijf dat zal blijven groeien om zo de klantenservice te kunnen blijven garanderen.

Jo Durieux
Directeur